Në Gjermani mungesë punëtorësh, kërkohen këto profesione

Numri i vendeve të punës të paplotësuar në Gjermani në tremujorin e fundit të vitit të shkuar ka qenë 1,2 milionë, njoftojnë medie.
Instituti për hulumtimin e tregut të punës (IAB) në Nuremberg thekson se kërkimi më i madh për punëtorë është në sektorin përpunues dhe në atë ndërtimor.
Ndërmarrjet ndërtimore gjermane aktualisht kërkojnë rreth 100 mijë punëtorë të profileve të ndryshme.

Mungesa e ekspertëve vërehet pothuaj në të gjithë sektorët e profesionet më të kërkuara janë elektroteknikët, mekanikët, teknikët mjekësor , programuesit, inxhinierë nga të gjitha profilet si dhe zanatet tradicionale, teneqepunues, hidraulik.

Konkurse

(Visited 123 times, 1 visits today)