10 ushqimet e përditshme që “ushqejnë” kancerin dhe shkatërrojnë shëndetin tuaj!

Kur ekspertët mjekësorë flasin për ushqimin që shkakton kancerin, mendohet të jenë substanca kancerogjene që përmbajnë ushqimet, si dhe kimikate që shkaktojnë kancer.

Ja cilat janë disa prej tyre

Domatet e konservuara

Domatja është një nga ushqimet më të shëndetshme që mund të hani, por nëse konsumoni domate të konservuara ju e ekspozoni veten drejt kancerit. Shumë kanaçe të domateve të konservuara janë bërë nga bisfenoli A, i cili njihet edhe si BPA. Ka prova që BPA ndikon në sistemin hormonal dhe rrit rrezikun e kancerit të gjirit dhe prostatës. Eliminoni mundësinë që këto kimikate të futen në trupin tuaj. Ju duhet të blini domate të freskëta!

Buka e bardhë

Buka e bardhë shkakton një rritje të madhe të nivelit të sheqerit në gjak që mund të çojë në kancer. Një studim tregoi se njerëzit që hanë pesë feta bukë të bardhë çdo ditë kanë dyfishin e mundësisë për të marrë kancerin e veshkave sesa njerëzit që hanë një fetë e gjysmë. Është mirë të konsumoni bukë të zezë!

Mishi i kuq

Konsumimi i mishit të kuq nuk do të thotë se ju do të prekeni nga kanceri, por ka një rrezik në rritje. Është veçanërisht e rrezikshme kur ruhet në një nxehtësi të lartë sepse formon një kimik të njohur si amine heterociklike. Mishi i kuq përmban nitrate të cilat bëhen kanceroze kur konsumohen dhe konsumimi i tepërt rezulton në formimin e përbërjeve nitrozo që sulmon membranat mukozale të zorrës së trashë. Ushqimi i mishit të kuq duhet të jetë i kufizuar dhe të kthehet në konsumimin e peshkut!

Miell i bardhë i përpunuar

(Visited 812 times, 1 visits today)