Veç në Kosovë ndodh kjo: Sipas kanunit veç pse ska djalë vëllezërit po duan me vra dhe nuk po ia ndajnë hisen në Gjakovë

Familja Biblekaj në procese gjyqësore, shkak ndarja e pasurisë. Dikush në një fshat në Gjakovë ka vendosur të mos i japë pasuri djalit vetëm pse ka vetëm vajza.
Në këtë mënyrë, kryefamiljari Gjergj Biblekaj.Ia ka mohuar të drejtën në trashëgimi djalit të tij, Jetonit.

Për këtë problem, kishte pasur edhe ngatërresa dhe tentim vrasje. T7 sjell rrëfimin e palës së dëmtuar.
Kanuni e njeh për trashëgues djalin e jo vajzën. Baba edhe në mos pastë djem, nuk mundet me u lanë bijave as tokë, as plang, as shpi. Si e komentoni këtë. Me poshte keni pamjet.

(Visited 393 times, 1 visits today)